Malzemeler:
5 adet kuzu beyni
1 adet sogan
1 defneyapragi
Yarim demet maydanoz sapi
1 yemek kasigi kasar rendesi
3 adet yumurta
Tuz,karabiber
Yarim su bardagi un
5 corba kasigi margarin
5 adet kuzu beyni
1 adet sogan
1 defneyapragi
Yarim demet maydanoz sapi
1 yemek kasigi kasar rendesi
3 adet yumurta
Tuz,karabiber
Yarim su bardagi un
5 corba kasigi margarin
Yapilisi:
Beyinler uzerini biraz asacak kadar buzlu suda 10-15 dk bekletilir.Suzulerek alinir ve zari soyulur.Bir tencerede beyinler tuz sogan defne yapragi maydonoz saplari ve uzerini ortecek kadar 5-6 dk kaynatilir.(dana beyni olursa 10 dakika kaynatilmalidir.)Suyun icinden alinir ve sogumaya birakilir.Yumurta catalla cirpilir. Un ilave edilir. Soguyan beyin kucuk esit parcalara bolunur. Tuz ve biber serpilir. Kasar rendesine bulanir. Daha sonra sirasiyla una ve unlanmis yumurtaya bulanarak kizgin yagda kizartilir.
Beyinler uzerini biraz asacak kadar buzlu suda 10-15 dk bekletilir.Suzulerek alinir ve zari soyulur.Bir tencerede beyinler tuz sogan defne yapragi maydonoz saplari ve uzerini ortecek kadar 5-6 dk kaynatilir.(dana beyni olursa 10 dakika kaynatilmalidir.)Suyun icinden alinir ve sogumaya birakilir.Yumurta catalla cirpilir. Un ilave edilir. Soguyan beyin kucuk esit parcalara bolunur. Tuz ve biber serpilir. Kasar rendesine bulanir. Daha sonra sirasiyla una ve unlanmis yumurtaya bulanarak kizgin yagda kizartilir.
Afiyet olsun...
Tags :
ayva tatlısı tarifi
,
Icecek tarifleri
,
tarifi
,
tarifler
,
Yemek Tarifleri
E-mail'in ile yeni yayınlarımızdan haberdar ol!
Yeni yayınlarımızdan haberdar olmak için e-postanı girmelisin.
Yorum yok!