31 Temmuz 2015 Cuma

thumbnail

Sutlu ve mayasiz pogaca

Malzemeler:
100gr margarin
1 cay bardagindan az eksik sut
1 cay bardagi siviyag
1 yumurta(aki icine sarisi disina) 
1 paket kabartma tuzu
Aldigi kadar boreklik un

Tuz

İçi icin:
Peynir veya lor
Maydanoz
Kasar rendesi
Hazirlanisi:
Ilk once margarin eritilip ve ilinmaya birakilir. Un derin bir kaba alinir ve ortasi acilir. Icine alinmis margarin sivi yag sut yumurta aki kabartma tozu ve tuz eklenip hamur yogrulur. Hamurdan ceviz buyukluunde parcalar koparilip elde acilir. Peynir ve maydanoz karisimi icine konup agzi kapatilir. Uzerine az siviyagla karistirilmis yumurta sarisi surulur ve  onceden 180 derece isitilmis firinda pembelesene kadar pisirilir.
Afiyet olsun...

E-mail'in ile yeni yayınlarımızdan haberdar ol!

Yeni yayınlarımızdan haberdar olmak için e-postanı girmelisin.

Yorum yok!

Blogger tarafından desteklenmektedir.