Malzemeler:
Yarim paket hazir lazanya
Yarim paket hazir lazanya
Lazanyalari haslamak icin;
1.5 lt kaynar su
1 tatli kasigi tuz
1 corba kasigi zeytinyagi
1.5 lt kaynar su
1 tatli kasigi tuz
1 corba kasigi zeytinyagi
Ic harci icin;
300 gr kasar peynir rendesi
500 gr ispanak
1 ufak kuru sogan
2 corba kasigi zeytinyagi
1 tatli kasigi biber salcasi
1 cay kasigi tuz
300 gr kasar peynir rendesi
500 gr ispanak
1 ufak kuru sogan
2 corba kasigi zeytinyagi
1 tatli kasigi biber salcasi
1 cay kasigi tuz
Besamel sosu icin;
250 gr suzme beyaz peynir
750 gr sut
1 corba kasigi tereyag
3 yumurta sarisi
1 tatli kasigi un
250 gr suzme beyaz peynir
750 gr sut
1 corba kasigi tereyag
3 yumurta sarisi
1 tatli kasigi un
Hazirlanisi :
Lazanyanin ic harcini once hazirlayin. Ic harc icin; 1 adet kurusogani 2 corba kasigi zeytinyaginda 5 dk pembelestirin ve icine ispanaklari biber salcasini ve tuzu ilave edin. 2-3 dk kavurduktan sonra atesin altini kapatin ve 250 gr kasar peynir rendesinide ilave edip bir kenara alin. Tereyagin icinde unu pembelestirin ve sutu ilave ederek besamel sosu pisirin. Atesten alip suzme beyaz peyniri ve yumurta sarilarini ekleyin. Lazanyalari haslamak icin hazirladigimiz su zeytinyagi ve tuz karisimini iyice kaynatin. Daha sonra lazanya yapraklarini 3 dk suyun icinde bekletip bir mutfak bezin uzerine cikartin. Pisirecegimiz firin kabinin altina hafifce zeytinyagi surun. Bir kepce besamel sos koyup uzerine lazanyalari dizin. Bu islemi lazanyalar ile ispanakli harciniz bitene kadar devam edin. Uzerine kalan besamel sosdan 1 kepce dokun ve 50 gr rende kasar peynirini de ilave ederek 170 derece isitilmis firinda 25 dk pisirin.
Lazanyanin ic harcini once hazirlayin. Ic harc icin; 1 adet kurusogani 2 corba kasigi zeytinyaginda 5 dk pembelestirin ve icine ispanaklari biber salcasini ve tuzu ilave edin. 2-3 dk kavurduktan sonra atesin altini kapatin ve 250 gr kasar peynir rendesinide ilave edip bir kenara alin. Tereyagin icinde unu pembelestirin ve sutu ilave ederek besamel sosu pisirin. Atesten alip suzme beyaz peyniri ve yumurta sarilarini ekleyin. Lazanyalari haslamak icin hazirladigimiz su zeytinyagi ve tuz karisimini iyice kaynatin. Daha sonra lazanya yapraklarini 3 dk suyun icinde bekletip bir mutfak bezin uzerine cikartin. Pisirecegimiz firin kabinin altina hafifce zeytinyagi surun. Bir kepce besamel sos koyup uzerine lazanyalari dizin. Bu islemi lazanyalar ile ispanakli harciniz bitene kadar devam edin. Uzerine kalan besamel sosdan 1 kepce dokun ve 50 gr rende kasar peynirini de ilave ederek 170 derece isitilmis firinda 25 dk pisirin.
Afiyet olsun...
Tags :
ayva tatlısı tarifi
,
Icecek tarifleri
,
tarifi
,
tarifler
,
Yemek Tarifleri
E-mail'in ile yeni yayınlarımızdan haberdar ol!
Yeni yayınlarımızdan haberdar olmak için e-postanı girmelisin.
Yorum yok!