- 4 adet kemer patlıcan
- 4 adet soğan
- 2 adet sivri biber
- ½ çay bardağı zeytinyağı
- 4 diş sarımsak
- 4 adet domates
- ¼ demet maydanoz
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı su
- Kızartmak için sıvı yağ
- Patlıcanları sap kısımlarını koruyarak alacalı soyun.
- Acısının çıkması ve fazla yağ çekmemesi için 10-15 dakika tuzlu suda bekletin.
- Kurulayıp sıvıyağda kızartın, kağıt havlu üzerine koyup fazla yağını alın.
- Soğanları piyaz şeklinde doğrayın.
- Zeytinyağını bir tencereye koyup soğanları renkleri iyice dönene kadar soteleyin.
- Önce ince doğranmış sarımsakları, ardından sivri biberleri, son olarak küp doğranmış domatesleri ekleyip sotelemeye devam edin.
- İnce kıyılmış maydanozu ve tuzu ekleyin.
- Patlıcanları fırın tepsisine koyun ve boylamasına yarın.
- Hazırlamış olduğunuz soğanlı harcı içine yerleştirin.
- Tepsiye suyu ilave edin ve ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.
Tags :
ayva tatlısı tarifi
,
Icecek tarifleri
,
tarifi
,
tarifler
,
Yemek Tarifleri
E-mail'in ile yeni yayınlarımızdan haberdar ol!
Yeni yayınlarımızdan haberdar olmak için e-postanı girmelisin.
Yorum yok!