14 Eylül 2015 Pazartesi

thumbnail

Ayva Tatlısı




Malzemeler:

4 adet ayva
2 su bardağı şeker
Su
Üzeri için:
Kaymak
Şam fıstığı

Yapılışı:
Ayvaları ortadan ikiye bölün, kabuklarını soyun çekirdekli çıkartın ve kenara ayırın, ayvaların kararmaması için limonlu suda bekletin. İkiye böldüğünüz ayvaları geniş bir tencereye dizin. Biraz ayva kabuğunu ve çekirdeklerini içine atın. Ayvaların üzerine tüm şekeri eşit olarak dökün. Ayvaların yarısını geçinceye kadar su ilave edin. Kısık ateşte ayvalar yumuşayıncaya ve rengini alana kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerlerine kaymağı ilave edin ve fıstıkları serperek servis yapın.
Afiyet olsun.

E-mail'in ile yeni yayınlarımızdan haberdar ol!

Yeni yayınlarımızdan haberdar olmak için e-postanı girmelisin.

Yorum yok!

Blogger tarafından desteklenmektedir.