Malzemeler:
4 adet ayva
2 su bardağı şeker
Su
Üzeri için:
Kaymak
Şam fıstığı
Yapılışı:
Ayvaları ortadan ikiye bölün, kabuklarını soyun çekirdekli çıkartın ve kenara ayırın, ayvaların kararmaması için limonlu suda bekletin. İkiye böldüğünüz ayvaları geniş bir tencereye dizin. Biraz ayva kabuğunu ve çekirdeklerini içine atın. Ayvaların üzerine tüm şekeri eşit olarak dökün. Ayvaların yarısını geçinceye kadar su ilave edin. Kısık ateşte ayvalar yumuşayıncaya ve rengini alana kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerlerine kaymağı ilave edin ve fıstıkları serperek servis yapın.
Afiyet olsun.
Tags :
ayva
,
ayva ağacı
,
ayva meyvesi
,
ayva tatlısı tarifi
,
tarifler
,
tatlı tarifleri
,
Yemek Tarifleri
E-mail'in ile yeni yayınlarımızdan haberdar ol!
Yeni yayınlarımızdan haberdar olmak için e-postanı girmelisin.
Yorum yok!