Malzemeler
500 gr kuzu eti,
1 soğan,
3 diş sarımsak,
2 çorba kaşığı salça,
2 domates,
2 dal defne yaprağı,
yarım çay bardağı zeytinyağı,
1 çay kaşığı tane karabiber, tuz, su. Beğendisi İçin
5 köz patlıcan,
5 köz patlıcan,
2 su bardağı süt,
2 çorba kaşığı tepeleme un,
2 çorba kaşığı tereyağı,
100 gr kaşar peyniri,
muskat rendesi,
tuz, karabiber.
Hazırlanışı
Kuşbaşı doğranmış kuzu etini tencereye alıyoruz. Zeytinyağını döküyoruz ve kavurmaya başlıyoruz. Et, suyunu bırakıp çekince yemeklik doğranmış soğanı ilave ediyoruz. Sarımsağı da doğrayıp ekliyoruz. Defne yaprağı ve tane karabiberi de ilave ediyoruz. Salçayı koyup karıştırıyoruz. Sıcak suyunu biraz fazla veriyoruz ki uzun süre pişsin. Kapağını kapatıyoruz ve kısık ateşte pişiriyoruz. Yeşil biberleri ayıklayıp doğruyoruz. Domatesleri soyuyoruz ve doğruyoruz. Et yarı kıvamda pişince biberi ilave ediyoruz. 5 dakika sonra domatesleri ekliyoruz ve kapağını kapatıyoruz. Pişmeye yakın tuzunu da atıyoruz. Beğendisi için, patlıcanları közlüyoruz ve soyuyoruz. Patlıcanları bir süzgeçte bekleterek fazla suyunu akıtıyoruz. Patlıcanları ince ince doğruyoruz. Çelik tencereye unu ve tereyağı koyup kavuruyoruz. Patlıcanları ilave ediyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Soğuk sütü döküp karıştırıyoruz. Tuz, karabiber ve muskat rendesini ekliyoruz. Kıvamı ortaya çıkıp göz göz olunca altını kapatıyoruz. Kaşar peynirini rendeleyip ilave karıştırıyoruz. Beğendiyi servis tabağına döküyoruz. Üzerine et soteyi koyarak servis ediyoruz.
Afiyet olsun...
Tags :
ayva tatlısı tarifi
,
Icecek tarifleri
,
tarifi
,
tarifler
,
Yemek Tarifleri
E-mail'in ile yeni yayınlarımızdan haberdar ol!
Yeni yayınlarımızdan haberdar olmak için e-postanı girmelisin.
Yorum yok!